Muzeul Triennale din Milano

Milano este orașul designului, al modei și al inovației. Arta se regăsește la fiecare pas, în fiecare vitrină, cu fiecare doamnă elegantă care traversează bulevardul, iar eu, cu bucurie am regăsit-o într-un capăt de parc sub forma unui muzeu.
În apropierea parcului Sempione am descoperit un loc ce imediat a devenit unul din muzeele preferate și care mai presus de toate mi-a oferit o veritabilă lecție de istorie a designului în imagini și forme cu care numai în albume de specialitate te poți întâlni.

Muzeul de artă și design Triennale din Milano este găzduit de Palazzo dell'Arte, iar clădirea construită în anii '30 este creația arhitectului Giovanni Muzio. Designul, noile media și arta contemporană se întâlnesc în acest spațiu inedit și creativ, ce deține o impresionantă colecție de piese importante ale designului italian. De peste 80 de ani Triennale di Milano reprezintă un simbol al vieții culturale și economice, motorul unui dialog internațional important între societate, artă și industrie. Numeroși artiști moderni și contemporani au fost expuși în acest spațiu, printre aceștia aflându-se Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Frank Lloyd Wright, Picasso, Frank Gehry și Renzo Piano.

Am primit răspuns la întrebarea "Ce este designul italian?" sub forma unei expoziții ample ce reunește obiecte semnificative și de mare valoare pentru istoria designului, expoziție impresionantă prin complexitate dar și prin maniera inovativă de prezentare. Cu ocazia celei de a cincizecea aniversare a Salone del Mobile din 2012 muzeul dedica această ediție oamenilor, companiilor și proiectelor care au contribuit la dezvoltarea designului italian de la sfârșitul celui de al doilea război mondial și până în prezent. Proiectul este conceput de Martí Guixé și ia forma unei aventuri în Țara Minunilor, construindu-se asemeni unui dialog ce implică obiecte, designeri și istoriile marilor antreprenori împletite cu biografii individuale într-o atmosferă veselă, plină de culoare și bogată în emoții și sugestii. Această expoziție a reprezentat o ocazie unică de a descoperi unele dintre cele mai renumite obiecte de design italian și de a înțelege principii și concepte ce au stat la baza marilor creații din domeniul designului, dar mai ales de a descoperi estetica unică a designului italian.

Istoria designului, inovația în artă și tehnologie prind contur în acest spațiu dinamic, capabil să se reînnoiască în mod constant și să ofere abordări fără precedent și diversificate vizitatorilor indiferent de cultura și vârsta acestora.Sursa imaginilor– arhiva personală

Mai multe imagini și informații despre expoziții anterioare, cele prezente și viitoare veti găsi pe siteul muzeului http://www.triennale.org/en/

Save

Save

Save

Save

Save